50 milliárdba kerül a Malév rendbetétele

2010.06.16. 09:10 :: godfather

A nemzeti légitársaság rendbetétele három év alatt legalább ötvenmilliárd forintba kerül majd - írta keddi számában a Népszabadság pontosan meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva.
A napilap szerint ha valaki figyelmesen végigolvassa a társaság éves jelentéséhez mellékelt könyvvizsgálói jelentést, abból is hasonló következtetésekre juthat. A dokumentum szerint például tavaly év végén a Malév konszolidált vesztesége 26,8 milliárd forint, negatív tőkéje pedig 51,3 milliárd forint volt.
Hozzátették: a cég szinte kezelhetetlenül el van adósodva, s a képen csak az javít valamicskét, hogy az államosítás során 25,2 milliárddal emelték a légitársaság tőkéjét, így a negatív tőke ma már "csupán" 26 milliárd forint körül van.
A Népszabadság szerint ebben a helyzetben csodálkozni sem lehet azon, hogy a könyvvizsgáló rögzíti: a működés finanszírozásához a tulajdonos pénzügyi támogatása szükséges. Csak a nyár végéig mintegy hatmilliárd forintra lesz szüksége a vállalatnak ahhoz, hogy a hitelezői követeléseket a "kezelhető" mederben tudja tartani - nem számítva azt a kétmilliárd forintot, amit már kapott a tulajdonostól az elmúlt hetekben.
A Deloitte jelentése szerint "a társaság jövőbeni működése jelentősen függ a finanszírozási források rendelkezésre állásától, így jelentős bizonytalanság áll fenn abban, hogy a társaság képes lesz-e a működését tovább finanszírozni" - idézte a lap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzeti.blog.hu/api/trackback/id/tr392085379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása